Nis

Mart ayının temizlik, başarı, düzen ve disiplin olarak en başarılı sınıfı 2/A seçilmiştir. Öğrencilerimizi ve sınıf öğretmenlerini tebrik ederiz.

Mrt

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında okulumuzda "florürlü vernik uygulaması" ile ağız ve diş sağlığı taramaları yapıldı.

Mrt

Bir destanın yıldönümünde aziz şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz. Büyük Önder Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarının hayatları pahasına verdikleri örnek mücadele üzerinden yıllar, yüzyıllar geçse de Türk Ulusu’na eşsiz bir kılavuz olmuştur ve de olacaktır.  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü okulumuzda coşkuyla kutlanmıştır. Günün anlam ve önemi konuşması ile başlayan tören, şiirler ve türküler ile devam etti, gündoğdu marşı ile son buldu. Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere bu güzel vatan için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmet ile anıyoruz.

Mrt

Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Marşı Şairimizi Mehmet Akif Ersoy ve Aziz Şehitlerimiz ruhuna saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep birlikte okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler ve müzik öğretmenimiz İrem AYDIN’ın 7/A Sınıfı öğrencileriyle birlikte hazırladığı oratoryo ile törenimiz  gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuzun 3/A Sınıfı bugün geridönüşüm projelerindem atık maddelerle güzel kumbaralar yapmıştır. Sınıf öğretmeni Eda Kaymazalp öğrencilerin el becerilerini desteklerken tasarruf yapma ve geleceği düşünmek gibi bilişsel becerileri de ön plana çıkarmıştır.

Mrt

Haserek Kayak Merkezinde yapılan satranç turnuvasında öğrencilerimiz katıldıkları 3 daldan ikisinde 1. birinde ise 3.olmuştur. öğrencilerimizi ve yetişmelerinde emek sarfeden Sinan Hocamızı tebrik ederiz.

Mrt

8.02.2018 çarşamba günü Sivil Savunma İkaz-Alarm Tatbikatı okulumuzda yapılmıştır.

Tatbikatta öğrencilerimize kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer ve benzeri silahların etkileri, korunma, gizleme, karartma eğitimleri verildi ve sirenlerin anlamları öğretildi. Kırmızı sirenle birlikte planlı bir şekilde binanın boşaltılıp sığınaklara/sığınma yerlerine toplanmaları sağlandı.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği 7.2 şiddetinde meydana gelen deprem üzerine okulda hareketlilik yaşandı. Alarm sesiyle “Çök-kapan-tutun” pozisyonuna geçen öğrenciler gürültü yapmadan alarmın bitmesini bekledi. 9 saniye süren sarsıntının bitmesinin ardından “Tahliyeye başla” komutunu duyan öğrenciler sınıf öğretmenliği liderliğinde okuldan çıkış yaptı ve Acil toplanma yerinde toplandı. Tatbikat sırasında öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı.

Mrt

Türk edebiyat vakfı tarafından şairlerin sultanı ünvanı verilen Necip Fazıl KISAKÜREK ile ilgili okulumuzda pano çalışması yapıldı.  " Şair ruhumuzun gökyüzünde bir yıldızıdır." düşüncesinden yola çıkan Öğretmenimiz Ayşe Nur KAYMAK gökyüzünün tasvir edildiği bir çalışma yaptı. öğrencilerinde ilgiyle katıldığı çalışma Tübitak 4006 nın bir parçasıdır.

Şbt

Görünen yüzüyle internette bugün İletişim, bilgiye ulaşma, eğlence, bankacılık, alışveriş ve diğer pek çok şeyi yapabiliyoruz. Peki, internette başka neler var? Suçlar, suçlular, dolandırıcılar, istismarcılar, siber zorbalar, tacizciler, teşhirler… Teknoloji hızla gelişirken, sanal alemin görünmeyen, bu karanlık yüzünde olanlar da artarak devam ediyor. Bu nedenlerden dolayı öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına güvenli internet panosu hazırlanmıştır.

Şbt

Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnş. Müh. Burhan Deveci ve İnş. Yüksek Müh. İlyas Turhan´a Okulumuza yapmış oldukları spor malzemesi yardımından dolayı okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Şbt

3. Sınıf öğrencilerimizin mantıksal bağ kurma, olaylar arasında neden- sonuç ilişkisi kurmalarına yardımcı olmak amacıyla  öğrencilerle birlikte sınıf öğretmeni Eda Kaymazalp tarafından Olayları oluş sırasına göre dizme etkinliği yapılmıştır.

Şbt

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 2.  Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı 06 Şubat 2018 Salı günü okulumuz da yapıldı. Okul Müdürümüz Sayın Murat PESEN kurul toplantısının başlangıcında yaptığı konuşmada; yeni eğitim-öğretim yılının okulumuza, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Şbt

Sağlık bakanlığı tarafından "Günde iki kez iki dakika " sloganıyla başlatılan ve topluma diş ve ağız sağlığı bilinci kazandırma projesi kapsamında öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı.